Assalamualaikum..boleh tak mummy2 kongsi cara mengguna kan opk

Adakah SMA MCM guna upt

1 Balas

Buat opk slps selesai haid hingga sblm dtg haid lg, klu ada bnyk opk strips lah. Buat journal bertulis.. boleh tengok youtube yg ada org share buat opk berbulan2 hingga dia kenal waktu suburnya. caranya tengok label pada pek opk tu. mungkin lain brand lain caranya kan.. Buat opk bila2 masa je. Ada yg memang kita buat opk pd hari subur tp negatif sbb hormon LH aktif pd waktu tertentu. Mcm saya, OPK terang waktu tenghari bukan waktu malam. Maka saya ajak suami bersama waktu tenghari/ siang. 😅 Gasaklah. Kami TTC kan. Cuba hingga jaya. Jngn putus asa. 👍👍👍 all the best dan jngn putus asa.

2y ago

ok sis..tq