gastrik

Adakah sebab lambat makan ni pun punca kita nak pengsan..saya tak pernah ada gastrik..masa mengandung ni baru ada gastrik dan laki saya je yang ada gastrik sebelum ni..huhuhuhu

13 Balas

Sy pun dpt gastrik waktu pregnant ni dari 3 bulan smpai nak dekat 7 bulan baru okay. Seksanya kita je rasa. Kadang bukan sbb lambat mkn sis. Memang ada yg dpt mcm ni. Sy mkn pagi smpai malam pun still gastrik bdn masuk angin 1 bdn pedih ulu hati. Pegi klinik just mintak je ubat gastrik kat doc. Yg penting jgn mkn pedas. Pantangkan. Cili api. Cili kering. Semua hold dulu.

Sy bru kena gastrik smlm😪 doc sarankan mkn yg lembut2 yg senang kena hadam, pedas, masam, beminyak puasa dulu, mkn daging kena kunyah hancur2 baru telan, start gastrik time preggy baby girl no.2 now 3rd kena lagi😥..sakit sampai ketulang belakang frust sgt😣

ibu preggy mmg akan selalu kena heartburn .mkn byk heartburn ,makan sikit pun sama ,tak makan apetah lg .tu sbb baby makin membesar dan diaa menolak kawasan ulu hati kitaaa

Boleh jd jg sis.... Mcm sy sndri sis... Slps fasa alahan,slera mkn makin ok..kalo lambat makan mmg rasa xtentu dah...nak muntah laa..bdn lemah..mcm nak pngsan.dah mkn ok pula...

Sy memang ade gastrik, tapi bila dah pregnant makin teruk sampai terpakse makan ubat, skrunk dah 22weeks dah kurang rasa heartburn tu, but still kene jaga makan

saya sebelum preg dh ada gastrik ,makan kaa tk makan tetap sama pedih ulu hati kdg tkmakan pedas pon jdi jgak

Masa pregnant setiap bulan sekali saya pergi hospital sbb gastric teruk.. Jng makan pedas dan masam.

Saya pn kna gastrik skrg..sakitny tu mmng x slesa..huhu..pedih sng ulu hati..sa prgnnt 30wk

Haah, ibu preggy senang dpt heartburn...semoga dipermudahkan ibu...huhu

Boleh jadi sis. Takpun pasal hormon. Jangan lambat makan ya