Positive covid

Adakah ibu pregnant 22 minggu selamat duduk satu rumah dengan 2 pesakit positive covid? Ada tak disini ibu pregnant positive covid?

2 Balas

Sy pregnant 17 minggu dan suami sy baru disahkan positive, kuarantin di rumah. Setakat ni kami duduk bilik asing, kebetulan sy ada spray dettol utk sanitize jadi ada masa sy akan sanitize udara dan tombol pintu / apa apa yg suami sentuh. Klu nak ambik/bg barang kt dpn pintu pun dua dua pakai mask. Setiap kali ambik brg yg suami tinggalkan luar pintu, sy akan cuci tgn dgn sabun dettol. Yg penting kena duduk berasingan sepanjang tempoh kuarantin dulu. Sy buat RTK dan PCR dua dua negatif, alhamdulillah. Nnt nk kena repeat semula sbb kira close contact. Semoga puan pun elok elok saja. Sbb pregnant ni perlu ada extra care

x tau la sis but better elakkan diri bercampur dgn pesakit covid