Covid-19 positive

Ada tak ibu-ibu hamil kat sini yang disahkan positive covid?

3 Balas

masa saya 36minggu pregnant,saya batuk. so masa hari nak checkup tu saya tanya samada saya perlu swab atau tidak dan doktor suruh balik dulu sementara tunggu tarikh swab daripada kkm. petang hari yang sama saya dapat tarikh untuk swab dan resultnya positif. saya dapat arahan untuk ke cac berdekatan tapi saya inform pihak klinik yang saya self kuarantin di rumah sebab saya bergejala ringan saja dan kebetulan kkm keluarkan arahan untuk self kuaratin bagi yang tiada gejala dan bergejala ringan tanpa perlu ke cac. 2minggu selepas tu,suami belikan test kit untuk covid19,dapat result negative. saya dah lega. jadi dapat la sekali checkup perut dekat kk dan esoknya kene admit ke hosp. sebelum admit ward pun hosp buat pcr, Alhamdulillah memang negatif. jadi rezeki saya bersalin normal. saya positive covid tak teruk. sekadar batuk,hilang deria rasa dan bau,selsema. semua gejala tu hilang pada hari ke 3. Alhamdulillah.

3y ago

sis da vaksin ka msa tu

Sy positif waktu kandungan 3bln, now dh 8bln. Masa kna tu sy dh ada 2 dos. Sy xdak simptom apa2. Kkm amik kt rumah kna tahan kt hospital lebih kurg 2mgu. Mg betul2 rehatkan minda dr pikir kerja hihihi. Risau tetap ada sbb kita pregnant kan. Kuar dr hosp, dibekalkn ubat cucuk n maintain cucuk smpi hari ke10...

3y ago

Ouh begitu, okay baik sis thankyou share❤️ saya harini kuarantin hari ketiga di rumah. Alhamdulillah setakat ni demam takde cuma sakit tekak, batuk sikit sbb ada kahak, then selsema hidung sumbat. Saya tiap hari pantau oxygen guna oximeter👍🏻 haritu dah pegi buat ujian saringan mmg positif then doktor kata kalau jantung laju atau sesak nafas terus pegi ke hosp atau call 999 tapi saya alhamdulillah takde lagi. Mintak jauh la ya Allah 🙏🏻 skrg kndungan dah 28 mggu risaunya Allahu

sekarang saya tengah positif covid..dan masih tggu selanjutnya dr kkm ...1 family kene 6 org..kalau boleh nak stay self kuarantin d rumah sbb boleh tgok anak2..mak abah pn x lrat..deria rasa hilang..batok..sesema..sakit belakang

3y ago

Sis pregannt jgk ke masa kene covid tu? Sbb saya skrg tgh alami mcm sis, family 4 org dah kne saya dpt dari dorang. Setakat ni symptom baru rasa tekak perit smlm buat saliva test tu jadi positif. Apa perlu saya buat sis? Kne kuarantin di rumah atau di hospital?