Saya pregnant 14w6d. Harini dapat tahu positive covid 🥺

Saya positive covid 😢. Ada tak petua macam mana nak turun kan panas suhu badan?

6 Balas

Sy tuam tuala basah dekat dahi, badan blkg, badan depan. Balut je pkai tuala basah. Pastuh air lemon sy minum smpai 1.5L. Makan aiskrim vanilla sbb sakit tekak n selera lgsg cut dalam 3/4 hari. Mnum air jarang pun muntah so sy mnum air lemon. Makan kentang goreng kfc dgn mcd je tpi tu pun muntah. Ambik neb 2 kali sbb sy mmg ada semput. Alhamdulillah kurang seminggu dah okey dah. Semoga sis n kandungan sihat n kuat ye. Mmg skrg tgh musim nih

1y ago

Itulahh, start pregnant mmg jaga suhu, tak dkat dgn haiwan, karpet berbulu pun mmg elakkan 😂 klau boleh tanak bagi batuk. Klau start je batuk mmg akan bunyi2 tgh malam 😂 awk kalau kerap juga kena dlm sebulan tuh inform je misi dkat kkia. Nnti dia tulis dkat buku pink. Senang klau apape. Dah ada rekod

saya sakit belakang, sakit kepala, demam tu on off lepas dari mengundi, check blur line positif covid.. ada selsema sikit2 so far okay..banyakkan rehat, minum air banyak.. sakit belakang tu minta husband urutkan.. insyallah dipermudahkan

Saya positif masa 10week . tapi sekadar kena batuk teruk sahaja tanpa demam . makan ubat rehat lepas 3hari baikk . deria rasa dengan bau semua hilang . pertama kali kena covid . sekarang 14w2d

semoga dipermudahkan urusan beb..risau pulak

1y ago

Amin 🤲🏻 Thank you awak

Makan panadol

minum air kelapa

1y ago

Boleh ye minum? Saya macam was was sebab masih awal pregnant.