Melakukan Hubungan Seks Bersama Suami Ketika Kandungan 6 Minggu

Adakah boleh dilakukan? Jika terdapat pendarahan sedikit bagaimana?

7 Balas

Ank first kena beringat sbb rahim baru nak biasakan tampung janin. Bila klimaks rahim akan mengecut sbb tu setengah org akn bleeding. Pergi hospital doc akn tanya bab2 tu, doc memang nasihatkan elak bersama dulu smpai betul2 ok, tambah lg klau uri rendah. Selalunya first trimester kena CUTI la bab tu.. berkorban utk zuriat sendiri, bukan senang Allah nak bagi. .

Atas badan masing2 sis..ada yg rahim kuat okla,yg xkuat tu bleeding then blh gugur...mcm sy,dari awl pregnant sampai perut mboyot 8bln skng mmg buat seks sllu..kdang smggu skali,kdang smggu 3 kali.. buat mse ni xde bleeding ape lg

Cuma jgn kuat sgt atau ganas sis yea. Boleh jea. Lagi elok masa dh nk dekat bersalin, air mani suami kita tu akn melembutkan dinding rahim, so senanglah terbukak jln. In sya allah, enjoy dgn smooth jea sex sis🤗❤

Kalau kandungan masih baru tu kalau boleh elakkan lah tapi kalau still nak bersama dengan suami berhati-hati and jangan kasar-kasar. Kalau ada pendarahan better stop.

Sila lah ke klinik. Tanya doktor. Bukan tanya orang di sini. Lain orang lain badan

sebaikny elakkn dlu brhubungn sis.. klu nk jg bole je tp slow² ..

depend on body, ada yg selesa. ada yg tk selesa.