Nak tanya kalau dah buang tube sblh kiri(etopic),klo LG mgadung dpt bby boy je ke..

😔😔ada yg tahu tak..

7 Balas

Pengalaman saya, masa ngandung anak sulung. Operate buang cyts dan ovary sy sebelah sbb ovary saya dah rosak teruk. Kire telur saya tggal sebelah. Tapi alhamdulillah walaupun ovary tggl sebelah saya takpenah miss period sejak beranak anak sulong. Anak sulong boy, dpt anak kedua girl. Skrg tgh pregnant anak no 3 . Rezeki sy walaupun ovary tggal sebelah tapi boleh ngandung lagi. Sbb mase sy nak buang ovary sebelah dulu, dkter ckp mungkin peluang saya nak ngandung lagi 50/50. Tapi rezeki allah nak bagikan. Yg tentukan jantina baby tuh sperm lelaki . Sperm x dgn sperm y 😊

Tak. Perempuan keluarkan telur. Telur tak tentukan jantina, telur adalah X. Tengok sperma suami mana yang sampai telur dulu. Kalau sperma X, akan jadi baby girl (XX). Kalau sperma Y, akan jadi baby boy (XY).

kakak saya buang tube sebelah.. kalau ikut org ckp anak pertama kalau keluar perempuan.. perempuan je seterusnya.. tapi kakak saya molek ade jeee anak pertama perempuan.. anak kedua lelaki hehe

y tentukan gender gegel ngn boboy dari sperma suami kn..wife hnye kuar kn telur utk d senyawakan

Yang membawa chromosome ni suami, isteri bawa X saja, tiada kaitan dengan gender anak

takdenya. jantina bayi bergantung dgn sperm lelaki.

sperm yg tentukan jantina sis 😊