Klo baby direct feeding lbh kerap bgn menyusu mlm ke?berbanding klo baby mnum botol ttpi susu bdn

Maksudnya minum dlm botol lebih kenyang ke atau sama je

3 Balas

Yes normal. Ikut demand baby dan ada beberapa faktor mempengaruhi macam growth spurt, cluster feeding. Selalu demand anak awak setiap berapa jam?. Anak saya dari lahir sampai 6 bulan, demand baby setiap 1-2 jam. Masuk 6 bulan ke 12 bulan jadi 2-3 jam. Masuk setahun sampai sekarang 1y9m jadi 4-5 jam.

newborn ke? klu nb normal sis bf ke botol ke baby u mmg akan kerap jaga utk susu. baby kuning je biasanya kuat tido sampai kita kena kejutkan utk mnyusu

11mo ago

baby sy bru msuk 5bulan..mlm2 kebanyakan dia jaga sejam skali..kdg 2 jam skali..

my baby dh 4 bulan direct feeding smpai sekarng setiap 2 jam mnyusu sis. mommy pon dh tahu timing pkul brpe dia akan bgun setiap mlm ke pagi😅