Susu Anmum Materna

Ada yg cakap susu anmum tu tak boleh minum takut baby nanti besar sgt. Is it true?

9 Balas

Tak de la sis.. Saya minum 3x sehari sbb makan tak larat.. So ganti dgn susu je.. Bb lahir sihat dan 3.5 kg tapi kecil je.. Tulang saje berat bb kecil 😀

Depends on individual. Kalau utk mommy yg overweight, Dr x sarankan utk minum. Takut gdm later and baby terlalu besar kena bersalin awal.

saya pun minum anmum...elok anak lahir sihat alhmdulillah...lain org lain la pendapatkan...

Nope, sy minum anmum bby 3kg je. Ada yg x minum, lagi besar bby dia 😄😄

saya pun minum susu anmum ..susu anmum yg skrg kurang gula dulu punya manis sikit ..

5y ago

Ahah 4kg huhu baby keluar mcm da sebulan xnk da minum sbb itu sa minum dari start 2bln smpi lahir kot.. Baby ke 2 sa peramatang 34weeks 2.55kg..skrg ank ke 3 jga pemakanan da minum susu nsply sja.. Rasa nya kot bukan susu jga tgo cara kita mkn itu ini..

Dr tak bg minum sbb ada gula tambahan lg tak sesuai utk ibu yg ada GDM.

Aah betui. Kbykn mcm tu , sb tu sya ambk susu nesply je kurg gula

Tak betul..sy minum bby sy kecik jer.. kna jmpa pakar plak

Sy mnum.prut xbesar2.kecik je..org pn igt xpregnant.😢