susu anmum

ada yang minum susu materna anmum tak? okay ke?

16 Balas

Sy minum anmum plain, no added sugar. Bagus pd sy sbb dia takde gula tambahan, tak sebabkan gula naik. Masa awal2 pregnant HB sy low tp start naik lepas minum anmum, skrg dah 32 weeks. Tp sy minum sekotak je sbb dah tak lalu, skrg HB dah okay sy sambung dgn fresh milk full cream / low fat je (yg penting cari yg takde gula tambahan) 🤣

ok je.. sya minum dari awal pregnant smpai skrg.. tahu je pregnant suami terus belikan sya susu anmum tu.. lgipun skrg bgun je pagi terus lapar, so saya alas perut dgn susu anmum dlu..

saya minum bape hari je. lepas minum terus cirit birit. 3x mbuang dalam setengah jam😅 so saya stop. ikut perut kita gak boleh terima ke tak.

Ok je ,tapi kalau ada gdm x berapa sesuai,sbb susu anmum kndungan gula agak tinggi ,klau x ada masalah x ada apa

4y ago

Anmum plain takde gula sis. brand lain ada added sugar.

Okay je tak manis. Takda lebihan gula ke apa. Cuma boleh masuk tekak ke tak jeee hahaha saya minum tu je

ok je.. compare dgn susu lain anmum kurang manis y lain manis.. sy x suka..

Sethu sye susu anmum ni manis tpi x thu la. Yg formula bru ni mnis ke x

Tak boleh masuk. Saya minum susu everyday je. Sedap. Tak muak langsung

Susu ibu mengandung memang manis2...lebih baik minum susu segar...

Saya🙋🏻‍♀️. Alhamdulillah, saya minum okay je