Risau

Ada x yg morning sickness hilang atau kurang sebelum 12 weeks @ 3months? Risau baby ok ke x.. Nk checkup lambat lagi...

35 Balas

Morning sickness boleh sampai bersalin. Yg penting jaga mkn minum tak dehydrate takde apa. Kalau awak nak tau, morning sickness tandanya baby sihat sgt. Lagi sakit lagi sihat sebab hormone pregnancy tinggi. Risk nak keguguran pun rendah. Saya hyperemersis gravidarum, severe morning sickness lagi teruk kat hospital 3 bulan. Kalau selalu muntah pun ada bagusnya, takkan kencing manis. Semua ni saya dengar dari doctor/nurse selama kat hospital.

4y ago

Loya muntah sikit tu okay je normal. Minum byk air okay. Saya tak boleh langsung setitik air, terus muntah. Seksa sgt sampai trauma. Tapi enjoy je okay, sekejap je nanti dah nak bersalin hehe

saya pun dah berkurangan sebelum 12 weeks. haritu check baby sihat ja. sepatutnya selagi takdak bleeding atau cramp teruk sepatutnya takdak apa la. tapi kalau sis risau sis boleh g klinik swasta untuk scan. saya pun nak g scan lagi 2 minggu camtu walaupun baru ja scan minggu lepas just nak makesure everything okay.

Macam saya la.. now 12 weeks morning sickness kurang..breast pun kurang sakit as usual..kdg2 ada rasa baby gerak mengeras kjp ke site kanan kejap kiri kjp bwh.. now mcm x de plak rasa..worried jugak ni..tp x de pendarahan or apa2 signal yg kata keguguran

Normal sis... Saya dah 27 minggu still ada morning sickness.... Kadang2 pukul 2 3 pagi duk muntah lagi.... Doktor kata normal... Ada ibu sampai dekat bersalin pun still ada morning sickness... Sabaq je la... Banyak minum air masak... Enjoy je la

awl kandungan mmg truk. Tp lepas je suami kena morning sickness skrg kurang pd sy. Dua2 merasa. InsyaAllah baby okay. Cume kita jgn smpai tak makann. Sbb baby perlukann khasiat ape yg kita makan. Kena pksa makan utk baby yaa.

Saya dari awal preggy takda morning sickness. Alhamdulillah bby sihat dan aktif. Sis jangan risau. Kalau sis amalkan vitamin yg doc bagi. Jaga pemakanan, in shaa Allah baby akan sihat dan aktif 😘✨

Anak first saya mmg xde morning sickness sis.. In Sha Allah baby ok je.. xde or hilang morning sickness tu x semestinya bermakna da ade apa² terjadi kat baby.. In Sha Allah dipermudahkan urusan sis..

Normal sis. Macam saya, Alhamdulillah tak ada morning sickness langsung sepanjang kehamilan. Alhamdulillah. Macam sis, syukur sangat tanda2 alahan sis tu hilang sebelum 12 weeks,

In shaa Allah akan hilang .. sy anak kedua teruk smpai 7m , bukan setakat morning ,afternoon night die bagi 🤣 . Alhamdulillah dpt merasai pengalaman . Lain anak lain ragamnya

Hi sis. Sy morning sickness teruk dari 5w sampai sekarang 17w tp Alhamdulillah baby sihat je. Scan n dengar denyut jantung di kk tadi pun, baby sihat. Insya Allah semua okay.