DUPHASTON

Ada x sini tgh on Duphaston?. 1biji 2x sehari..

20 Balas

Sy🙋 sbb sy ada pengalaman gugur kandungan yg pertama,so doktor suruh on Duphaston 1 biji sekali sehari wktu 4 weeks..skrg 7 weeks doktor doublekan dos sama mcm sis, 2x sehari sampai la 13 weeks nnt 😊 lepas scan 13 weeks doktor ckp baru decide nak stop or teruskan duphaston..doakan kandungan sy kali ni sihat mcm mommy2 lain aaminn insya allah☺

4y ago

amin

sy pun ambik duphaston dr 4 weeks ++ sbb history gugur 2 kali...so kali ni dpt result +ve pregnant..doct terus bg duphston utk kuatkan rahim & now dh 12 weeks ++ still ambik lagi dophaston 1biji 2 kali sehari...insyaallah...xde pape dah lps ni...kita rawat dari awal...

2y ago

sis saya nk tnye yg 2x gugur tu 1st trimester ke? sbb saya pun sama after 4 bulan recover n now tengah berharap 2 line upt.

sy mkn masa 16w lepas operate buang cyst. doktor suruh mkn 2x sehari selama 2minggu. sbb dia kata ada possibility utk rahim alami contraction lps pembedahan. alhamdulillah skrg dh 20w baby sihat 😊

Yup ms 4wk & now 8wk still continue lg coz ade spot bleeding. 1 biji 2x & darah ade lg spot xbyk. Sis bykkan minum air, baring tinggi kan kaki insyaallah kt same2 doa dipermudahkan ye.

Sy baru je dapat ubat tu, sebb kan sy muntah sahaja terus bleeding, sebelum ni pernah jugak bledding, tpi doc tak bg ubat ap2 lagi. Sekarang baru bg, sekrang 6 weeks.

4y ago

sama sis. saya pun sbb lepas muntah tetiba bleeding.

Sy amik duphaston dari 4w..sebab tahu awal pregnant, doc terus bagi.. Skrg dh 6w still consume.. Doc cakap kena consume sampai 10w

Sy bleeding masa 8weeks, doc bg duphaston utk 14hari, 1biji 3xsehari.. Skang da 14 weeks 😊

1y ago

Dr ckp lepas habis spotting

Saya makan duphaston jugak. Before this 1 biji 3x sehari. Sekarang 1 biji 2x sehari. ☺️

5y ago

Brp week sis skrg

Saya. Baru start consume smalam. Hospital bg. Sbb dah 3 kali bleeding. Skrg 13minggu lebih

Sy makan dr anak pertama lg.. ni anak kedua pn mkn jgak.. sbb sblm2 ni sy pnh gugur.