Mertua xnak lepaskan anak..

Ada x siapa ade pengalaman mak mertua xboleh lepaskan anak? Dulu duduk dgn mertua.. Sy buat kerja2 dlm rumah tu since mak bapak husband kerja and even sy sendiri kerja dan ade maid hujung minggu.. Tp mertua ni jenis apa kita buat semua x kena, Bila xbuat kata malas pulak.. Dijaja nya cerita kita, selongkar bilik kita sesuka hati.. Amek baju kita bg org lain pinjam x tanya.. Pernah isu spender pun viral sampai kena gelak ngn mak mak sedara / anak buah belah laki.. Lepas bersalin sy dgn suami pindah rumah.. Bila balik je mak dia duk paksa2 duduk balik kat rumah dia.. Sekarang ni rase fobia nak balik rumah mertua.. Mase sy ade dulu pun mak mertua dok bergaduh bertumbuk dgn laki dia.. Dah 60 an dah masing2.. Dia nak sy balik sbb sy je menantu yg baik dgn dia.. And kalau sy takde dia penat sbb rumah dia kena uruskan sendiri.. Basuh kain baju, iron semua tu.. Dulu spender bapak mertua pun sy yg lipat tau.. Baju2 kerja dia sy yg iron.. Jd dia mmg terasa bila kami xde.. Ade nasihat tak.. Sbb rase xlalu nak balik rumah mertua dah.. Banyak sgt mkn hati, malu and trauma.. Tp rumah mertua dekat je.. Huhuhuhuuu

7 Balas

org org ada ckp kak. menantu dekat busuk menantu jauh wangi. kalau akak pindah balik duduk rumah mak mertua. nanti jadi menantu busuk balik kak. baik akak duduk lah rumah asing. tak dosa pun tinggal asing. islam mengalakkan lagi duduk asing. baik akak focus pada keluarga kecil akak tu.