Nadi laju

Ada x shabat2 kat sini setiap kali check up nadi laju..sy smpai kena refer pakar..tpi sy mmg ade darah gemuruh setiap kali p klinik..xtahu nk handle mcmane..tkut plak rase..

Nadi laju
33 Balas

sy masa ank pertama ok je check...skrg pregnant ank no 2 ni cpt rse gemuruh...nadi sy pon 100 lebih tp xsampai 130.....kene jumpe doc memula lpstu doc sruh amek drh takot tyroid..tp check sume ok tp doc xpuas hati dye pasang waya ape ntah dkt kaki tgn n dada amek bacaan jantung...dh tu dye ckp dye xpuas hti tp bacaan drh sy ok je.....tp sbnrnye bile time nurse pgl timbang berat b check bp tu trus rase gemuruh..xtau mcm mne nk bg relax🤣....nurse pgl trus la jantung semua laju

sis..klau dtg klinik..daftar dan dduk dulu jgn pk bkn2..rilex je..tarik nafas..kdg2..kita smpi ke klinik kita dh bnyk pergerakan dan kita pk cm2..kene rest..dan tarik nafas..klau nurse pertama kali ambik tekan dier tggi dier akan suruh awk rilex dan tarik nafas..klau kali kedua sama..ssh jgk..sllunya kali kedua akan ok..sbb yang pertama kdg..kita pk cm2..dll..

saya beberapa kali hb tinggi and nadi laju. saya mmg nervous bila pergi klinik lagi lagi bila kena masuk seorang. nasib baik nurse sini lemah lembut sangat, suruh saya habiskan buat benda lain dulu baru datang balik check lagi sekali. saya bgtahu saya mmg ada nervous tu.

Sy nadi laju smpi kena tahan wad dah,ecg pun dah holter pun dah mcm2 sy buat dah😂😂😂tp alhamdulillah result semua oke sbb sy mmg jenis nervous jumpe nurse tp selagi tak tau punca selagi tu byak appt kena dtg hosp. .Heeheh doa bnyk2 insyaAllah tak ada ap2

sama la kita saya dari awai usia ngdung smpai la dh hujung usia ngadung nadi selalu laju . doktor ckp tkot nk pergi klinik padahal tkot pun tidk 😅 ank first dulu dk pun second ja jdi mcm nih . jmpa pakar dh 2 kali buat ecg normal ok ja

4y ago

sy pon sme ank first ok ank second ni mcm2 la ragam dye

sy pn sis...tpi sbb kurang oksigen dlm darah wlaupn hb normal...sya pn dh msuk wad buat ekg...xda apa2 y xnormal kcuali ujian drah...ubatnya hnya rehat secukupnya, psng oksigen bila sesak nfas/ d hosp atau klinik...bedrest spenuhnya...

sya pun sama..prnh skli ke 2x nadi laju.. dari pgalaman sya, SN yg jaga sya slalu ckp kdg nadi laju sbb kekurangan air dlm badan.. jd sblm g check up mmg wajib minum air kosong dlu, kalau x minum nadi akan laju..

ini kadang2 pembawaan sis . sbb saya pun pernah alami mcm ni .sampai kena tahan dekat wad , sbb nadi laju je .. cek echo jantung apa semua tak de apa2 .maybe pembawaan je tu ..jgn lupa minum banyak air putih je ..

Sme dgn sy..dri wt bku smpaila skg chckup nadi still laju..dh ambk drh utk tyroid xde pn..dh cek jntg pn normal oke je..tp still laju hahaha..skg doc n misi pn snyp jaa ok ler kottt

3y ago

18w skrg. hb pulak low,gdm. adoi. itu yg sy risau sgt. hrp makin ok la nnt. insyaallah.

sama laa. nadi n tekanan darah tu buat lambat checkup sbb nurse suruh rest dulu, tenangkan diri. kadang sampai nurse suruh baring dulu kat katil checkup tu dlm 15minit 😂