Mengandung 10 minggu.

Hi.. ada x sesiapa yg ada simptom mcm sy, rasa sakit kat bahagian rahim, mcm sengugut tapi x sakit sgt pun, mcm sakit ringan je, kdg2 sakit kat kiri, kanan atau tgh.. tp x selalu, kdg2 je.. x da pendarahan jugak la, cuma rasa mcm x selesa sikit.. utk skrg sy x pegi scan kat klinik lg.. ada x sesiapa penah rasa mcm ni, adakah ia normal? #1stimemom #advicepls

13 Balas

Yaaa mira rasa benda yang sama.. sekarang 15week.. Sakit senggugut tu mesti kena tengah malam.. dari pukul 1am sampai subuh.. siang ni tak ada pulak jadi macam tu.. rabu nak minum air gula.. nanti nak tanya docter normal ke jadi macam tu.. sebab risau🥺..

3y ago

Aah sis.. semalam minum air gula.. ada checkup baby.. tanya docter.. dia kata its normal sebab baby baru nak membesar dalam rahim awak.. memang akan ada mild senggugut.. Thankyou awak 🥰❤️

Sama 😭. Sy nak masuk 12 weeks. Mmg terasa sakitnya. Dah nk dekat smnggu sakit. Kejap sakit kanan, kejap sakit kiri, kejap sakit keseluruhan bawah perut. Risau pulak tapi org ckp normal.

3y ago

Tapi kalau sakit lg sis better gi klinik untuk dapat lebih kepastian dari dr. Saya baru ni gi klinik doktor ckp air kencing kotor, itu yg sakit sangat bawah perut tu. Alhamdulillah skrg dh makin okay.

Sama! Anyone can reply and explain. 4 weeks pregnant. Sebab haritu ada scan jugak but nothing to worries. But until now still sakit 😭😭😭 takuttt and risau

3y ago

hi sis.. jgn risau, nnt dia kn hilang dgn sendirinya, tp klau ada pendarahan ke apa, better refer ngn doc .. skrg sy x da rasa sakit dh, skrg dh msuk 30 weeks..

sy dulu pun mcm tu...ingtkan nak period tp xjuga dtg2...last2 check upt,rupanya pregnant,10 minggu..dh masuk dua bulan ,bru xda rsa sakit2

3y ago

hi sis.. ya rasa mcm nk period kn..hehe btw syukur alhamdulillah, skrg x sakit dh mcm tu, awal2 pregnant dulu je.. skrg dh msuk 30 weeks dh..

saya pon ada rsa skit mcmto jgk bhgian kiri... time btinggung buang air bsaq dan air kecik skit

3y ago

sakit datang sekejap2 pastu hilang pastu datang balik.. Isnin ni saya ada tmujnji dgn kk... nanti la bagitahu nurse

saya mengandung 4weeks. dah itu yg saya alami sekarang. saya pon belum pegi cek lagi hmmm

3y ago

Sama! Sebab last month pernah kena urine infection. And rasa sakit dia sama mcm urine infection tu. Dah scan so far takde problem. Tp sakit kan? Xselesa

ikut badan juga...ada yg normal dan yg x normal...better refer doc

samalah saya pun tiap hari rasa sakit skrg dh 5week tapi blum g cek lagi

3y ago

tula sis....saya tahan jelah

saya pnh sis. first baby. baby masuk 3 bulan xde da sakit.

4y ago

owhh kiranya normal je la klau sakit mcm tu kan? thanx for ur reply ain.. 😊

normal sis ... itu adalah tanda² awal pregnant ..

3y ago

Alhamdulillah