12 Weeks 5 Days.

Ada x sesiapa sini minum susu ibu hamil sakit perut. Meragam mcam nk cirit kdg2 blh cirit birit atau muntah? Huhu kenapa yek? Esk cek gdm hope semuanya OK. 😊

8 Balas

saya minum cirit birit. 3x mbuang dalam stgh jam. bagitau kt nurse, dia kata kalau xleh, mnum susu biasa je pon xpe. perut kuta xleh terima. kalau rajin, kena trial n error lah susu mna yg sesuai dgn kita. setakat ni saya ambik pil kalsium dgn minum susu yogurt je. susu yogurt tu segelas sehari je. kot kncing manis pulak mnum banyak2😂

Mungkin sis tak serasi dengan susu anmum kot. Cuba sis stop minum dan tengok keadaan. Cirit birit tu baik tak. Kalau ye, mmg confirm sis tak serasi minum anmum. Mungkin boleh cuba susu lain

Nak let go sebab tak boleh nak minum. Nak minta bayar untuk susu anmum tu RM10 dgn postage RM10 je. Sesiapa nak boleh drop number nnt sy ws. Serious buyer only.

Saya ambil pil kalsium dulu.... Mmg tak boleh nak telan susu langsung masa mula2. Masuk trimester 3 ni baru boleh telan susu & tak sakit perut.

Assalamualaikum hi dear ..itu bermaksud susu jenis tu tak sesuai dengan awak ..cuba try susu hl

sis alah laktosa..so mnum ssu kotak hl y kurma..bg sy xmns lngsung

Minum susu biasa je sis.. Saya minum HL or Farm Fresh je

saya minum tapi x macm to pulk