buasir luar

ada x moms yg ada masalah buasir luar..? sblom prgnant sy dah ada buasir..tapi bila dah prgnant tambah2 bila dh masuk 3rd trimester, buasir tu makin teruk pula...terkeluar makin banyak..😭..sy dah sapu ubat tapi blom berhasil..ada x apa2 petua atau kaedah nak kecutkan semula buasir ni? help me..😭😭😭

1 Balas

Cara saya, minum 1 sudu besar madu kelulut +air suam secawan setiap pagi masa perut kosong. Besoknya masa membuang licin. Amalkan setiap pagi, buasir yg terkeluar tu kecut dan masuk balik. Ini amalan saya sebelum mengandung dan sampailah mengandung sekarang pun saya bebas buasir.. Alhamdulillah... Apapun, jgn lupa makan buah2an dan minum air yg cukup.