X Dapat Kesan Jantung Janin - 7 Week

Ada x mommies2 yg experience ada janin tapi x dpt kesan jantung.. Pastue scan dpt kesan dah.. Ada ape2 tips x.. Risau gak nie dah 7 week tpi x dpt kesan jantung.. Lagi risau doc bagi percentage bawah 50%..???

13 Balas

sbb kantung kecik lg.. akn nmpak kantung kosong je.. ibu kne byk positive ye jgn fikir apa yg Dr ckp.. inshaa Allah baby kuat.. saya dlu bleeding smpai Dr ckp smggu lg klu xd heartbeat kne cuci.. masa tu 7 mggu sama mcm sis.. tp saya positive.. alhamdulillah skang dh 39mggu dah

4y ago

harap nya mcm tu la..

Takde la awk jgn dgr sgt ckp doc tu...baby awk kuat plus sama mcm awk kuatnya insyaallah nxt chckup mesti dpt kesan dah....kita ni xsama ada yg dpt detect awl ada yg ambik masa tapi tetap ada jangan risau sgt ok😊

4y ago

Insyallah.. Semoga allah kurniakan keajaiban utk saya..

7 week kecil lagi... Kdg doktor ckp cmtu mgkin die tgk size n umo janin xselari... Tp mummy keep Positif je... Time cek kt KK or KD mummy boleh je tnye.. Jantung baby boleh dgr umo bpe mggu...

4y ago

Aah tarikh mmg x same.. Ikit apps lain.. Bile scan lain...bile doc tnye ckp plak tarikh ikut apps.. Saya x dftr kk lagi sbb belum 3 bulan..

Sye bru dpt dgr jantung bby 20week Alhamdulliah bby oke.. msuk 16 week sye dh rse sendiri,kdg2 rse bby gerak juga..😊😊😃 Insahallah bby oke,jgn risau sgt takut terjejas kat bby...

4y ago

sis masa awal kntung tu sais kantung kecilka dari usia kehamilan?

Sabar ya sis. Kuatkan semangat. Jangan difikirkan sgt percentage tu. Apa2 pun kita berdoa & bergantung pd allah. Insya allah baby ok tu

4y ago

Same2 kita doakan kandungan mommies2 semua sihat..aminn

sis.. ni kan post setaun lepas, sy cuma nk tawu mcm mna gn kandungan tu? ok x? sbb sy pun alami bnda sama skrg

Dktor tu pun bodoh..bg ibu risau..selalunya 7w blm npk heart beat baby..sy 12w bru npk

4y ago

Tuelah..klu x de masalh.. Rasenyer mmg x jumpe doc.. Firat pregnant dulu x de spotting.. Kli nie ada.. So nak x nak kena jumpe.. Bile dgr dia ckp. Mmg down tpi berdoa sentiasa.. Semoga diberi keajaiban.. Insyallah..

insyaallah sis 9 weeks ke atas ada...jgn rsau ye...sy doakan sis dn baby sihat amin

4y ago

Insyaallah..mudah2an..aminn

Sma mcm sy.. Skrg dh 10w3d pun blm dpt kesan.. Scan semula bila dh 12w

4y ago

Ada research jgk.. Kdg2 sbb pensenyawaan lambat.. Jdi tumbesaran baby pun lambat.. Ape2pun same2 kita doa.. Insyallah baby kita selamat..aminn

Tak faham lah dr sepatutnya cakap lah yg baik2 jgn buat kita ni risau😥

4y ago

Mgkin dia x nak kita berharap.. Tpi mase first scan doc lain plak ckp mcm x jadi, nmpk kantung kecil sngt.... Scn kali kedua alhamdullillah nmpk baby.. Tpi heartbeat plak.. Harap baby selamat n sihat.