???

ada x kwn2 kat sini yg penah jd mcm sy... tlg bagi nasihat sikit sb sy rs dh down sgt2 ?? sblm ni sy pnah gugur thn lpas bln 10...now,sy preggy dh 9week arini.. mslahnya dr awal sy preggy sy dh start bleeding smpila ke arini... tp xdela ari2... selang...kuar drh mcm drh yg nak abis period... sy dh jmpa DR swasta dia scan mmg ada nmpk kntung n bagi sy mkn ubat duphaston & asid folic.. msuk ni sy dh hbiskan 3 kotak ubat duphaston tu... 16/6 aritu sy dh buka buku klinik..diorg tau sy ada bleeding n on ubat duphaston tu jd temujanji sy dgn DR Pd 2/7 di KKIA.. Ms tu Dr tnya msh bleeding ke... then dia cek. pangkal rahim. sy guna. muncung itik tu.. dia bgtau mmg ada kesan drh lama dlm. pngkal rahim sy... dia bgtau kndungan sy 50~50 smada jadi or selamat.. dia suh rehat bnyk n doa bnyk2...lpas dr cek. muncung itik mcm bleeding sy mkin kerap.. tp still xde kuar mgalir mcm 1st sy gugur dulu... 4/7 sy pegi. kecemasan sb mcm ada keluar drh ketul kcil.. smpi kcmasan cek tkanan semua ok... cek pngkal rahim guna muncung itik skali. lagi ?? dgn DR seluk dlm pngkal rahim nk tgk smada buka ke xde... Dr xble nak kata gugur ke sb kndungan msh baru.. ms tu bru 8w5d bgtu.. suh dia suh balik n rehat bnyk2... slaps dr kecemasan tu mcm mkin kerap bleeding sy.. cumanya kluar drh beku bgtu je.. smpila arini dh 2x sy gnti panty liner, dr still kuar tp xde lekat dkt pantiner... ari2 sy on off sakit... sampi saat ni sy hnya bbaring ?? 10hb ni appoiment sy di O&G klinik... kat sana ade pakar.. sy harap kndungan sy ble btahan utk tau apa sb jadi... sy dh mcm pts harapan dh skrg.. sy dh hilang anak syurga sy thn lpas... kali ni sy nak sgt2 kndungan sy selamat.. tlg doakan sy ye...

39 Balas

sabar sis....sy da 4x kguguran nasib ank sangkut 1 pastu preggy gugur blik...skg nie tgh preggy lg 5w mudah2an x apa2 ngan kandungan nie... sabar sis, slagi msh rezeki kta ada lh tu

5y ago

semiga dpmudahlan urusan sia dan baby ya.. amin... utk sy.. Allah blm nak bagi sy rzki.. sy gufur. kali ke 2, 10hb aritu 😔