Sakit kne masuk muncung itik n kena seluk

Haii mommies nk tnye, normal ke lepas masuk muncung itik n kena seluk rase sakit perut cm senggugut n keluar drh cm period ? Ari Isnin arituh sy ada spotting warna coklat, tpi xde sakit perut pun. Pergi emergency doc msuk muncung itik n seluk cek jalan tkot jln terbuka . Pagi esok tuh terus rase sakit perut mcm senggugut n keluar drh mcm period sampai arini. Tpi drh tuh xbnyk , time kencing n lap Bru ad darah. Sy dh pergi klinik swasta semalam doc Suh bedrest n bgi ubat kuat rahim. N Dr Suruh repeat scan 2weeks lagi. #firstbaby #bantusharing #mommybuntu

Sakit kne masuk muncung itik n kena seluk
6 Balas

saya penah alami puan. saya ada pendarahan beturut 3 hari refer kk. check melalui bawah. kk suruh refer hospital. lepas abis check kk darah makin teruk. esok pegi hospital check guna muncung itik. balik darah makin teruk. doc suruh datang lepas seminggu. tak sampai seminggu janin keluar dengan sendirinya. pegi hospital check disahkan gugur. maaf saya bukan nk takotkan puan. kalau boleh puan tunggu sampai 2 minggu . takot kalau puan pegi hospital lagi dia akan jolok banyak kali. puan try dulu ubat kuatkan rahim. InshaaAllah kandungan puan akan baik baik sahaja.

kene seluk tu masa sis berapa minggu?? macam saya checkup kat O&G minggu ke 38 dorg seluk masok muncung itik tu nak cek air ketumban. memang lepas dorg seluk tu akan ada spotting darah. tapi takde apa pon. lepas tu ok je. baby gerak pon ok. biasa la sbb dh kacau bahagian dalam. akan ada darah2 sikit. kalau time keluar darah tu rasa perut cramp ke apa ke cepat pi hospital bahagian PAC

Kena seluk/masuk alat tu tiada kaitan dgn pendarahan sbb dia xkacau rahim kita. Kalau xmasuk alat tu, Dr xleh nampak jalan dh buka or belum. Kalau dh terbuka, biasa kena admit hospital. Biasa bleeding sbb janin tu xkuat. Kalau janin okay, mungkin threatened miscarriage saja sis. Bykkan bedrest. Kalau tanda awal gugur, janin akn turun sdiri dlm tempoh 2mggu ni

sy dl lps dr seluk mmg next day ada spotting. tny Dr, dia ckp normal. nurse pun ckp normal.

Uih,seluk mcm mana sis? Sy spotting aritu kena masuk muncung itik n dia amik sample je sikit

sis dh bape weeks? ke tgh tggu hari nk bersalin je?

4y ago

klu ikut tarikh last first period 10w2d. tapi scan tvs kt klinik swasta smlm Bru 6w2d. sbb period sy xteratur.