Jauh Dimata dekat Hati?

Ada x kat sini mummy yang waktu gandung dan bersalin suami jauh berkerja... ? Boleh kongsi pengalaman...

2 Balas

🙋 Tahun 2011 masa anak 1st. Husband offshore masa tu. 2 bulan kat laut, 2 bulan kat darat. Memang tak expect kena bersalin induce sebab suddenly 38 weeks air ketuban kurang + spotting non stop but i'm totally not in pain that time. Yg teman saya kat hospital during that time my family. After my delivery then family in laws datang. Dah discharge hospital, inform husband semua and then suddenly husband tak dapat balik lagi time tu sebab takde orang nak ganti tempat dia. Time tu memang saya geram + marah + sedih but thank god all my family member around me very2 supportive and very helpful during pantang. Almost 3 month baru husband dapat balik. Its quite sad for us actually but at the same time it's also a little bit worth to wait. So kena kuat kn semangat ye sis. Think positive, take care, jaga kesihatan dan keselamatan for you and baby. Insyallah d permudah kn segala urusan. Amin 😘

Sye dua2 ank suami jauh bkerja...dua2 xsmpt suani tmn dlm lr...