jalan jauh awal kehamilan

Boleh x kalau nak berjalan jauh waktu awal kehamilan? Ada risiko apa2 x? Dari melaka ke penang by car..ada sesiapa ada pengalaman travel jauh2?

2 Balas

dptkn nsht doc dulu. mcm sy, awl kehamilan sy spotting sikit.. bila tny doc, doc bg blk kg. dri perak ke tganu dlm 8 jam jgk. tp dlm kete nt bykkan sendal dgn bantal² jgn bg rasa sgt bgegar tu..

Boleh je takde masalah, kecuali kalau puan mmg ade masalah kesihatan yg perlu diberi perhatian, tapi kalau lenguh tu berhenti la kejap , duduk lama lama pun tak elok sakit pinggang nanti