Perjalanan jauh & lama

Hi semua. Nak tanya experience mom kat sini. I pregnant 4 weeks boleh ke travel jauh n lama dalam 5, 6 jam dalam kereta? Sebabnya kampung jauh. Ada effect dekat baby atau x ya?#firstmom #ingintahu #bantusharing

2 Balas

Klu sy boleh je. Travel balik kg mmg dlm 6-7jam.. Cuma ready bantal2 utk selesa dlm kereta. Lps tu, klu boleh slalu berenti kt stesen minyak utk lurus2 kan kaki. Sy stop travel bile da start 7 bulan dan ke atas. Sbb ada sejarah lahir baby pramatang.

2y ago

Ikut badan juga. Klu sis alahan teruk sgt, mungkin tak larat utk travel.. Klu kurang alahan, badan tahan InsyaAllah takde apa2

takde masalah pun. boleh je travel jauh awal camtu. 28w keatas tu kena berjaga