Mengidam

Ada x ibu2 kat sini yg mngidam benda yg tajam2,yg sepatutnya x blh mkn mcm nenas,tebu,tapai...klu mkn jgk bahaya x...?

21 Balas

Kalau awal kandungan better elakkan sis. Kisah sy, tak tahu preggy dlm 2m. Makan nenas msk lomak banyak2 plus air tebu bergelas2...sedap sgt sampai tak ingat dunia.. Tp Alhamdulillah takde apa2...tahu preggy bbrpa hari lepas tu. Kisah kawan saya pula, makan nenas and yg tjm sewaktu awal kehamilan, tengok2 takde rezeki dia sb kggran. Lain org laim kesannya. Tp sebaiknya elakkan dulu sbgai langkah brjaga jaga.

4y ago

Saya pn masa belum tau pregnant, teringin mkn nenas. Selama ni tak suka pun, mkn dlm 2 slice. Lepas tau pregnant, sy elakkan makan. Tp masa kandungan 1st dulu, saya minum air tebu agak byk sbb suka. Nak jadik cite, keguguran. Apa2pn berpada2 mkn.