trimaster ke-2 Berat Naik 600gram dlm sebulan

ada x cara selain mkn byk😪 sb misi dh start membebel dia ckp 21 weeks keatas kena berat 500g sminggu .. sy punya chek up sebuln skli means xleh lebih 2kg .. mcm 600gram sbln to dia dh tulis dgn pen merah.. ad x mak2 dkt sini mcm sy

trimaster ke-2 Berat Naik 600gram dlm sebulan
28 Balas

3 minggu naik 5.5 kg sbb bru ada rasa berselera nak makan🤣 terus kena selang sehari datang kk selama seminggu. dari 55.5kg naik 61.5kg. harap2 tak sambung lagi monitor bp/urine sbb semua okay. berat dah turun 60.

😂 kalau sy sis....nak buat mcmna lagi kalau memang jenis x naik byk ..kalau misi kat sni pula dia ckp JANJI ADA NAIK...JANGAN NAIK BANYAK DAH ...selagi u sihat ..baby sihat ..its ok je ..😄😄😂

ada ye... tiap2 2hari sekali g klnik cek tekan darah... tpi kita ikot utk kesihatan kita n baby... dh biasa anak first pon mcm tu gak... skrng sya dh ok berat bdn sbb mlm sya xmkn nasi...

sy seminggu naik 3 kg... bahaya.. nanti dpt diabetes... kesan dekat anak.. makan dengan waktu yg kerap tapi quantity yg sedikit... minum byk2 air . inshallah berat akan turun...

sy 35week berat Naik mendadak... 2minggu,2kilo... berat now 66... berat asal 55,5bulan berat xnaik ii... Lepas Raya Haji,mkn dging bnyak... ambik kau,skali Naik 🤣🤣🤣...

Sy time preg pun naik mendadak. Tp misi kk xde bising cm kna make sure baby growth ok. Pressure and etc semua ok. Cm HB sy sj prob. Tp msk 3rd tri... Selera mkn jd kurang.

kk tempat sy nurse xbising naik 2kg setiap bulan.berat sy naik 2kg setiap bulan.bulan lepas naik 2.2kg.nurse ckp lebih sikit jer dia ckp.skrg dah 23mggu

3y ago

owh 600g utk sbulan..kena makan kerap la.makan sikit2 tapi kerap.pastu try amal makan kurma.pregnant ke-3 ni sy xleh tinggal kurma.

ok la naik 0.6kg. mcm saya skali naik 2kg. checkup 2 minggu skali. bila ada checkup pekak kan telinga je. hahahahahahahah

3y ago

herm to la sblm ni pregy xde mslh underweigh maslh overweight ad lah🤣🤣

mcm sy baru2 ni tmbang..berat turun 500g...nurse tnya takda selera mkn ke..sy jwp ye mmg tgh alahan lg..

Sye strt dri 19 weeks keatas naik berat 2kg seminggu🤣tpi alhamdullilah cek gula semua normal