TIPS TK MUAL MAKAN OBIMIN

hai mmy , ada tk ssiapa yg dpt pil obimin/ubat tambah darah dri kk? sya bru skli mkn alahan jadi sangat teruk, smpai asal mkan kena muntah balik lepastuh. dahlah mkan nasi sehari 1 senduk ja . ada tk tips nk mkan pil tu. sya mkan pagi lepas srpan, ambil skli dgn folic acid. nurse sruh mnum dgn air limau spya pnyerapan nya bagus. #firstmom #SeriusTanya #bantujawab

16 Balas

Obimin ni seeloknya kena makan sebelum makan nasi sis..nurse tempat sy pesan mcmtu..kalau makan lepas mkn nasi memng muntah balik la..sy bgun2 tidur makan Obimin dlu sejam selepas tu baru sarapan pagi.. Makan Obimin sy minum dgn air ais samada teh ais atau milo..xmuntah.. Elok ja

3w ago

ye betul, sama mcm sy buat..

Saya makan obimin okay hb cantik zincofer yg bt loya teruk selalu saya makan sebelum tido so far obimin ja yg sesuai dgn badan saya takda campur dgn air apa2 sbb dia takdak bau yg tak menyenangkan mcm ubat yg lain

3w ago

Sama.. kalau zincofer.. telan 3 minit muntah habes semua.. obimin je ok

klau sy air sunquick je...atau pun lps mkn ubat tu terus mkn asam kulit limau sikit jeee bgi ilang rasa mual tu...klau tak memang akn rasa nk muntah balik

saya makan obimin juga , makan lepas makan dan sebelum tidur malam . takde apa apa pun jadi , takde muntah takde loya

saya x makan obimin. saya makan zincofer. makan sebelun tidur dengan air limau kasturi sejuk² tanpa gula. buat masam²

makan lps bgun tdo pg atau sblm tdo.sy mkn sblm tdo.alhamdulilah sesuai xde muntah ke apa.kena try waktu yg sesuai.

saya pulak misi pesan ambik obimin bfore sarapan, saya minum dgn sunquick..so far okay tkde mual2 muntah

sis blh cbe mkn waktu lain selain pgy xpi mesti lps mkn.. mcm sye mkn mlm sblm tdo bru ok xmnth

Try makan before breakfast, tunggu 2 jam lepas mkn ubat baru mkan sarapan