Bengkak susu..

Ada tips x utk keluar kan bengkak susu?anak tak nak menyusu..sua ke mulut pun dia nangis2 tak nak..? Dah guna cara sikat,tuam air suam,mandi dgn air suam,pam,marmet..still tak reda..

3 Balas

Bengkak susu hilang kalau baby menghisap atau boleh cuba pam kan. Kalau baby nangis2 masa nak sua kan ke mulut, Cuba tenangkan dia dulu dan gendong pelan2 hayun kekanan kekiri.. Pastu sis lekapkan mulut dia ke susu dengan cara yang betul iaitu bahagian aerola tau yg sis masukkan dalam mulut baby ..bukan puting je nnti sakit

4y ago

Sama2

letak kubis skjap. kalau dh cuba mcm2 xjln. sy buat mcm tu je. alhamdulillah

4y ago

Terima kasih ☺

Baby tak nak sebab bengkak tu. Marmet sikit sebelum bagi dekat baby

4y ago

Terima kasih..☺😊