puting tiruan

Ada tips x untuk anak berenti isap puting tiruan anak skrg dh 4bulan. .tpi anak isp time nk tido jew.. Tido je sy trus buang. ,

2 Balas

Ok la tu,. Bg sekejap2 je. As long as anak happy, mak pon x stress. X berdosa pon bg puting tiruan. Tp jgn 24 melekat kt mulut la.. nnti ggi anak jongang. Anak msih 4 bulan, kita yg control dia. Bkn dia yg control kita.. so, chill2 je 🙂

Hi Puan. Puan boleh ajar anak puan berhenti puting dengan cuba cabut kan puting kosong tu pada waktu anak puan dah tidur. Biasa kan cabut puting bila anak dah tidur. InsyaAllah lama lama dia terbiasa 😊