siapa ada pgalaman kncing manis masa mgandung ?

Ada tips tak untuk turunkan bacaan gula.?

10 Balas

kencing manis semasa mengandung ni kalau xsilap sebab hormon dalam badan xstabil. melainkan memang xtahu yg dh ada kencing manis sebelum pregnant. nak turunkan bacaan gula tu, kena jaga makan je. kalau yg check drah dekat jari tu memang senang nak control (tipu) 🤣 klau hb1c memang susah la nak control sebab kalau test tu memang bacaan gula dalam badan kita. bukan ikut pagi tgah hari petang malam. so, kena jaga makan. masa mengandung ritu, saya memang jaga habis2 sebab saya takut sangat baby besar 😂 fasal lekat kencing manis tu, saya dapat agak saya ada sebab mak ayah memang ada. kedua, saya kuat makan nasi 😂 susah nak jaga gula dari nasi ni aduh

Sy mngndung ank ke 4 nie first time kena kencing manis..Kwal pemakanan,minum manis or makan maknan manis seminggu 2 kli je..Klo pengambilan maknan sy hny amalkn 1 senduk nasi or 1 manggkuk kecik maknan y berkuah..Alhamdulilah turun cikit2 gula🤲

saya pun gdm.. kne rajin mnum air masak.. pagi dengan petang kena rajin jalan kat laman rumah dalam 15-30minit.. 😊😊

Setiap kali makan cuba amalkan epal hijau. Atau rasa lapar nk ngunyah jadikan epal hijau tu snack. InsyaAllah okay

Time nk cek bsp, jgn mkn n mnum manis... Mkn nasi jgn byk sgt, lauk pauk pom kne control yg kuat berminyak.. 😊

Control mkn je sis.. Sy pom ad gdm time pregnant... Alhamdulillah bacaan bsp ok jer spnjg 8bln

Amalkan diet suku suku separuh. Kurangkan mknn manis dan byk minum Air kosong

control dgn minum air limau kasturi

🙋

xd