Cara naikkan berat baby dalam kandungan, saya baru 20minggu, tadi scan berat baby 350g. Normal tak ya?

Ada tips tak untuk naikkan berat baby? Saya minum susu Dutch Lady perisa coklat & Farm Fresh coklat sahaja. Susu tepung atau perisa asli tak boleh telan 🥲

12 Balas

Kalau boleh jangan minum yang berperisa. Minum yg ori punya sbb lagi bagus hehe.. saya mnum susu kotak dutchlady full cream stiap hari. Kdg 2 kotak..sbb sy pun jenis xbole mnum susu tepung sbb mual. So akk leh try dutchlady. Rasa dia sdp skit drpd susu tepung

2y ago

Saya susu yang perisa asli memang tak tertelan dek tekak 😅

Normal. Klau dah masuk 7-8 bulan nnt berat baby akan naik mendadak. Dia akn membesar dengan cepat. Dont worry. Kalau g scan semua okay doc ckp berat normal so dont worry okay mommy.

2y ago

34weeks berat baby 1.9kg normal tak

normal tu sis..saya 18week td g scan pun berat 253gram..doc kata berat sesuai dgn umur kandungan..maksudnya normal la..nanti dh 8-9 bulan mgkin baru akn naik lbh byk lagi..

Biasanya minum susu boleh naikkan berat baby. Rasanya normal je kot berat tu, doc takde cakap ape2 kan?

2y ago

Oo berat susah naik ye? Takpe la asalkan berat baby okay ye 🤗

Normal je. Saya 19 minggu berat baby 270 gram je. Sekarang 26 minggu dah dekat 900 gram.

Okay kot..sy scan 20 week pn berat bby dlm 330g je tp doktor kata semua okay

20 mgu slalunya berat baby 300g jee. 350g tu paras yg ok la tu awak.. heheh

2y ago

Okayokay. Hehehe terima kasih awakk 🥰

sy 28mnggu6hri..mse 28weekk berat bby twin 1, 1.1kg twin 2, 1.2kg..

coming 3rd trimester baby will grow very fast. don't worry

Sy 23mi ggu 500gram ok x ye. Tkut nya klau baby besar