Susu Farm Fresh perisa coklat elok tak untuk 2nd trimester?

Hi Mommies.. Saya consume Farm Fresh chocolate almost every week mmg topup 1 botol besar tu. Currently 21weeks baby nampak besar and obvious sgt. Masa checkup baby masa 16w baby sihat tp doctor bgtw berat double dr normal. Skrg tak berani nak timbang lg. Tunggu next checkup je sbb taknak risau awl2. Boleh ke saya continue consume Susu coklat ni mcm biasa skrg? Saya tak minum susu tepung or kosong… Yg kurma pula tak boleh mkn. Farm Fresh coklat je the only option. Advise pleaseeeee..

8 Balas

try susu coklat HL tp sbb kn susu berperisa sis boleh selang² hari minum, cth selang 3hari sekali minum, xpon sis boleh consume vit calcium utk ganti susu, lebih mudah, xrisau effect gula ke ape

sis.. cube tukar susu coklat perisa HL.. sy pun dulu xsuke yg perise2.. sejak mengandung sy xleh nk telan yg plain.. sy try strawberry ngan coklat sahaja.. Alhamdulillah ok.. rase pun sedap je..

Sebenarnya better plain fresh milk dari yg ada flavour sbb tinggi gula. That's why baby sis berat dia double 😁 kalau betul2 tak boleh minum susu yg plain, consume pil kalsium je 😊

2y ago

Baikk terima kasih🥲🥲

sis check balik kandungan gula susu tu, klu x boleh sangat mintak dgn dr ubat calcium klu x leh minum susu

Susu bagus tapi coklat milo mmg berat naik bg ibu Dan anak. Try take normal milk

Minum susu plain jelah, kn susu berperisa tinggi gula. Bacalah ingredients

tak elok puan. bimbang baby besar.

better amik yg plain milk