Tips wean off ank 2 tahun

ada tips tak nk wean off ank yg dh nk 2 tahun. sbb saya pregnant sec baby.. ada Tak cara agar ank mudah benti nyusu badan tanpa meraung2 melalak2 nya tu? hmm

4 Balas

Sy dari adik dlm perut smpi adik da kua pon xdpt nak weanoff dia huu. Ssh sgt. Sbb dia xnk langsung minum dari botol susu. Lps adik da kua makin menjadi2 nk mnyusu bdn. Sblom ni elok je 1x before nap siang n 1x bfore tdo mlm. Lain2 dia minum susu kotak aje. Ank sy umo 18bulan masa adik dia keluar

1y ago

Haah stil df huu. Kte da byk kali ckp ngn dia, dia wat sengeh2 je😅

ank sy totally wean off 2y4bln.. mang aty kena kental sbb dia akn melalak.tp sbb km dh bsdia utk 2nd bby kena ajar juga..so far sy ckp elok2 dgn dia. hnye bg ssu btl skli shj wktu nk tdo.ank jns pmkn..wlpn tgh mlm cnfrm melalak cr nenen mami kena kuat ok..melalak nnti diam sdri..smga bjya..

1y ago

tq sis. in shaa Allah saya tgh slowly ajar. skrg siang botol mlm je nenen. hrp sblum dia masuk 2 tahun dia dh nk bentilah tanpa paksa2 sgt

kena pujuk sbb dia dah faham sebenarnya. & mommy pun kena tabah, tahan hati. kalau anak menangis melalak & bg juga, tak setel masalah.

1y ago

skrg ni syaa ajr slow2 siang tk nyusu, tp malam nyusu. cuma skrg ni puting breast saya sakit. jd tk mampu nk bg dia. sbb bila dia hisap, sakit sgt.. nk ajar stop terus tu yg susah. sbb malam dia ngamuk2 nk susu.. siang boleh lg dia ajk bincang

kena ajar dia kasi susu guna cup la puan

1y ago

cuba pakai nipple cream akn lega sakit..sy pakai coco butter nipple cream..xyah cuci pon bila bayi nk nyusu nanti