Tips tak koyak / kena jahit masa bersalin

Ada tips tak mcm mne xnk koyak atau kena jahit masa bersalin...?

17 Balas

Pengalaman sy amalkan air sarang burung dan selalu letak olive oil pd bhgn antara qubul dan dubur tu. Then masa bersalin tapak tangan letak betul2 atas kepala lutut dan pressure kaki tu kebawah. Mata jgn pejam dan tenung selari pd perut, punggung jgn angkat. Tarik nafas pjg dan tahan nafas ketika meneran. Betul2 kepala nk keluar nafas jgn putus...insyaAllah bole. Sy semua 5 org anak tak koyak(svd intact)..

5y ago

Maksud tahan nafas tu, kalau trputus cpt2 tarik nafas baru yg pjg dan tahan. Teran btul2 bila bukaan dh 10cm dgn nafas yg d tahan td. Misi akan ckp awk dh bole teran. Time tu tarik nafas betul2 dan teran...insyaAllah bole. Trbaru sy masuk LR jam6pg..6.47 dh del dgn selamat.