Tips bersalin

Boleh tak sesiapa kongsi tips cara bersalin tanpa jahit tanpa koyak??? persediaan nak bersalin nnt sbb mcm ramai juga yg bersalin normal xda koyak n xda jahit kn..anyone??? #30w4d

3 Balas

anak keberapa tu? anak 1st biasanye akan kena gunting sket sbb laluan sgt sempit n mumy xpndai teran. anak ke 2 3 4 normal je kalau xkena gunting n jahit sbb dah ada pengalaman n laluan da mudah. dia tgok juga berat baby.. cara teran, pandai teran atau tak. sy amalkn minum myk kelapa dara. sy selalu buat urutan perineum.. dokter da bagi masa bersalin tanpa digunting tp sy xpandai teran baby xkeluar² dah 3-4 kali cubaan. so sy tetap kena jahit dokter gunting sket nak bagi jalan lebih mudah anak 1st. 😂 actualy ok je kalau gunting dari terkoyak sendiri. dokter jahit pn kemas je hampir xnampak beza dr asal. cuma masa pantang kena extra care la jaga jahitan. xyah risau ye mummy.. byk² bedoa dipemudahkan n baby selamat.

2y ago

saya minum yang brand d'aura jenis cecair tu awak

saya ank yg ke3,4 Alhamdulillah xdk koyak,xdak jahit....ank ke 4 saya amalkan mnm myk klpa daqa..yg no 5 ni. hrp sgt dipermudahkan sglanya jga🥰🤲

2y ago

myk klpa dara d'aura

try amalkan minyak kelapa Dara. minum & urut kat miss v

2y ago

selain dari itu?