Selamat bersalin tanpa koyak dan jahit

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin 5/7 lepas. Due date 12/7. 10 pagi checkup check bukaan 0cm 10.56 malam tu Alhamdulillah sekali push je dah beranak tanpa jahit and koyak. 2kali dah beranak tanpa jahit dan koyak. tips : teran bila dah 9-10cm. Jangan angkat bontot. tips cepat buka bukaan : baring belah kiri, gentel puting kiri. In Shaa Allah cepat bukaan bukak. hehehe

4 Balas

Selamat berpantang awak... Alhamdulillah... Sy pula nervous.. Haha.. Sbb anak first.. Doakan juga semoga dipermudahkan bersalin normal tanpa jahit dan koyak juga.

2y ago

aamiin! In Shaa Allah. Meneran jangan angkat punggung ye.

Alhamdulillaah..tahniah sis & selamat berpantang...mudahnya sis bersalin..dOakn saya & ibu² yg lain juga yer mudah bersalin mcm sis nanti..Aamiin

2y ago

Aamiin! In Shaa Allah. Semoga urusan bersalin awak dipermudahkan

Alhamdulillah. Selamat berpantang ye mommy

kenapa blh cmtu . sis ada contraction ke

2y ago

saya minta check bukaan sebab mucus plug (lendir coklat tanpa darah) saya dah keluar dari 28/6. 27/6 Dr ada check bukaan sebab perut mengeras and berat turun. 28/6 mucus plug keluar. Jadi lepas seminggu 5/7 saya suruh Dr check bukaan balik tapi pukul 10pg tu still 0cm. Pukul 2pm ada contraction. Dtg balik jumpa Dr check bukaan lagi dah 3cm. Malam tu pukul 8pm warded. Pkul 10.56 dah bersalin.