anak saya suka hisap jari..

ada tips supaya anak tidak hisap jari lagi

2 Balas

Berapa umur dia? Kalau baby xde masalah utk mereka hisap jari sebab tu salah 1 cara utk mereka tenangkan diri. Tapi kalau dah start tumbuh gigi, doctor sarankan untuk stop kan anak dari hisap jari sebab boleh mempengaruhi pertumbuhan gigi..tapi kalau sy lah better cuba stop kan lebih awal sebelum jadi habit sebab anak sy sampai umur 4 tahun masih hisap jari tp time nak tidur & baru bangun tidur je. Ni tgh usaha juga untuk dia stop hisap jari..macam2 dah sy sapu dekat jari dia..termasuk tunjuk cth gambar kesan akibat hisap jari tapi semua tu hanya berkesan kejap je😅

boleh bagi kookies kalau da 7m++ 🤗 www.wasap.my/60129876070/babyfoodizzly