berat susah nak turun + kerap lapar sbb bf

ada tips ke nak turun berat? saya fully bf dan cpt sgt2 lapar. tapi saya sedih tgk badan skrg susah betul nak turun berat. Lps bersalin(czer) anak kedua ni, perut pun lambat kempis padahal almost 6bulan beranak. Ingatkan fully bf cpt kurus.. rupanya kaedah tu tak jadi dgn saya. Ada tips nak slim mcm dulu balik?😢😭

12 Balas

sama laa situasi kita sis. czer dan bf, anak nk masuk 9bulan dah. berat tak turun2 pun, masih buncit. masa pantang haritu turun sikit je. nak diet pun susah sbb lapar dari bf. hari2 sedih tgok cermin huhu.

waktu bf jangan fikir pasal berat badan. jangan cuba2 diet cut calories, kesian kat anak. kalau nak jaga badan juga, exercise. supaya lemak2 converted to muscle and nampak tegap, cantik.