pregnant 5bulan

Ada tips kah utk ibu pregnant kencing kotor stress balik2 kena ulang alik hospital jew? perna ambik kencing 2jam normal je tapi bila buat check up yg dkt botol kecik tue dktor ckp kencing kotor . Bagi tips please stress larh dgn masala air kencing niee .

12 Balas

Sy pernah kena juga sblm mengandung. Banyakkan minum air kosong supaya lawas dan kotor tu dikeluarkan. Selain tu sis perlu jaga kebersihan diri juga. Pastikan lps dah buang air, berdehem 3x, lap kawasan vagina kering2. Pakai pantyliner dan tukar bila dah kotor. Waktu bersama dgn suami juga boleh jadi punca. Pastikan masing2 punya private parts bersih sblm bersama. Dan jika ada oral included menggunakan anggota bdn lain yg tertentu, pastikan ia bersih juga. Apart from that, sis boleh juge try tips lain yg disarankan. Moga kembali sihat 😉

saya dri awal pregnant smpai la skrng asik kencing kotor. dr ad ckp elok minum air cranberry .. pastikan yg pure no sugar.. lepastu beli ubat lawas kencing Ural dkt farmasi and guardian ad jual . kena bancur dlm air 3x sehari ... tpi nak lebih selamat pergi klinik nanti dia bagi antibiotics skly..

air kencing ade serdak2 tu ye? sy mggu lepas kena gak, mmg trganggu emosi sbb kena tggu lama kat kk, sy punye siap ade blood lagi kat kertas saringan air kencing tu..adeiii

Minum air barli. Sblum kencing tu cuci dulu kemaluan kita. Dan amik kencing yg tgh2 bukan yg pertama.

Sy bila susah nak kencing...solusi Ay minum air kelapa muda tanpa gula..insyallah...tp tgo org juga..

pernah masa 15weeks... sy bykkan minum air masak. checkup lg skali ok dah smpai skang 30weeks

sy pnah baca..minum air barli..cuba lah manatau serasi

Minum air barli tanpa gula,, banyakkan air kosong.

Elakkan minum manis In Shaa Allah okay 😊

Minum.air klpa byk2 2@3hr sblm p test lg ..