Sy g kk arini bukak buku,nurse cek air kencing,dia ckp sy ada kencing kotor,tpaksa ulang alik kk 7d

#firstbaby #10w2d_pregnant Mcm mane nk buat ye,,supaya kencing normal semula... Kalau x,, kena ulang alik kk lah seminggu niy...

Sy g kk arini bukak buku,nurse cek air kencing,dia ckp sy ada kencing kotor,tpaksa ulang alik kk 7dGIF
21 Balas

Maybe sbb kurang minum air, biasanya nak tunggu giliran mengambil masa, terlupa bawak air, bila dah giliran, badan tak cukup air dan air kencing kita appear to be more yellowish than usual = kencing kotor Next visit boleh bawak botol air minum banyak banyak, nanti air kencing jernih = bersih Hopefully ☺️☺️☺️

sy masa mula buka buku. 3 kali checkup kencing kotor. nsib takde dr suruh dtg ulang alik direct hri2. just makan ubat. saranan sy,amalkan air rebusan barli. sebaiknya tanpa gula. lepas sy minum air barli, trus ok . tp tu la. still kne antibiotik nnti masa nk bersalin sbb gbs carrier walaupun kencing dah ok..

mcm sy hrtu sme jugk . doc bg mse smggu untk dtng smule . so dri hr jmpe doc tu mmg sy stop trus mnum mnis . mnum air putih bnyk smpai date jmpe doc smpai . trus ok . lpas dri tu pun sme tp tkdela 7hri . just 3 hr sblum g kk dh stop air mnis . alhmdlillh skrg sgt-ll ok . kndungan 7bulan 3hr

Sebelum pg kk tu minum la air masak2 banyak2 sampai air kencing jadi jernih..makin besar perut makin banyak air kena minum..tp mmg kena membuang banyak kali la.. nak rekod bersih kena buat cmtu untuk baby juga..boleh juga minum air kelapa..semoga dipermudahkan segala urusan kita

kalau cara sy, malam sebelum esok nk g kk, sy xminum air manis. pg mase mandi, kencing kotor sket. lps mandi sblm nk g kk, minum air kosong byk². dh smpai kk, nnt nk kencing, kencing dh byk masa tu, tadah masa kencing tgh² tu, bukan kencing awl tu. semoga membantu ye.

minum air masak, pastu msa nk ambk air kencing tu, basuh dulu kmluan pastu ambil air kencing yg bhgian tgh. jgn ambk msa mula kencing tu. hrp mmbntu la

amalkan mnum air kelapa kosong..insyaAllah memang menjadi sbb sy dlu pom bnyk kli kn kencing kotor..lpas amal mnum air kelapa trus ok kencing kotor..cuba la..insyaAllah menjadi😊

minum air masak bnyk.. tiap kali sblm nk gi kk.. bila nk kencing jgn tadah terus kencing yg first tu pastu basuh bersih ckit miss v tu pastu tadah kencing yg tengah tu..

Kena pksa diri minum air masak byk dan cuba minum barli kisong tnpa gula. Kurangkan ambil mknn manis sblm appmnt di KK

Bykkan minum air kosong..masa saya dlu doct bg air garam yg gas2 sikit tu rasa mcm 100plus xde gula pon ye hahaha