Tarikh period tak sama dgn tarikh scan

Ada tak yg sama kes MCM sy...period last 13/7 patutnya kandungan dh 8minggu,tapi bila scan kandungan br 5minggu 2hari. Beza sgt....ada tak mommy semua jd MCM sy..

13 Balas

masa anak sulong , edd ikut tarikh scan. sebab beza jauh 4 minggu. scan ikut period tak nampak walaupun 10 weeks. repeat scan 2 minggu lepas tu baru nampak kantung dan jantung. rupanya baru 6 weeks masa tu. lepas pd tu doktor pakar refer edd waktu scan, x ikut period sebab period sy jenis x tetap

Sme la sy... Mser 2nd prgnant... Beza dlm 4 mggu... Mgkin mser 1st month x dtg period tu kosong... Detect positive pn mser bln ke2 x dtg period... Mmg dokter akan follow tarikh scan

sama la mcm sy..ikut due period sptutny 6,1,2021 tp edd scan 23,1,2021..tp dc sy sruh ikut due scan..scan trakhir 2,12 edd scan brubah lg..jd 2,2,2021 plk..xthu nk ikut yg mne

Normal je kalau waktu subur tak tentu. Macam sy dulu last period 11/9 tapi preggy dlm bulan 11. So tak boleh ikut tarikh last period.

sya lg teruk..sbb haid xmnentu..first scan..edd 15,lpas tu scnd scan edd 20..n yg tbru edd jd 25

sama saya sis .. kalau ikut period last hritu sptutnya dah 12week .. tp scan bru 11week

samala kita sis.. beza 2minggu.. takpala sis.. as long as baby sihat & kuat.. Amen..

Sama sy ...tp misi Soh ikot tarikh periot jgn ikot tarikh scan....26/2/2021 due sy

3y ago

sama laa .. doc pun ckp due ikut tarikh period .

same cm sy. kalau ikot kiraan dh 11w2d semalam scan 12w1d😅😅

sy pon sama beza 2 weeks tarikh scan & period 😂