Speech delay

Ada tak sesiapa kat sini pernah bawa anak buat speech therapy kat KK? Anak sy 21month doctor KK bagi appoinment untuk buat speech therapy sebab kurang bercakap..

2 Balas

Lebih baik pegi Appt tu..senang dpt detect ape2 dri awl..appt pon bkn tiap2 bln klu kt kerajaan...3bln sekali mcmtu..klu nk pegi yg swasta blh je...sye ank 3tahun lebih bru la nk pegi Appt utk speech delay, now still going lgi..ank nk masuk 5tahun dah..

7mo ago

kerajaan..mula2 therapist tgk dulu tahap masalah ank, interview Kita tentang behaviour anak semua tu.. sementara nk tggu next appt, dyeorg akan cadangkn aktiviti ape parents blh buat dekat rumah, atau blh klu nk hntr therapist swasta..sbb nk ke Appt Akan dtg tu mmg lmbt, klu harapkn Appt dyeorg mmg bertmbh lambat ank2 nya perkembangan..next appt therapist dh ade aktiviti yg dyeorg plan utk ank2..