Menyampah!

Ada tak sesiapa kat sini ada situasi macam saya? Bila orang tanya kita bersalin mana, i jawab lah government hospital. Then keluar lah banyak episod2 seram, contohnya, hospital kerajaan ni kalau dia suruh kita push 2-3 kali tak boleh dia terus potong perut kita ni. And layanan dia teruk and takde katil apa apa lagi lah! Eh menyampah sangat! Aku nak beranak ke kau yang nak beranak????? bagi pendapat nak jawab apa dekat manusia2 macamni?

43 Balas

Tak yah dengar cakap orang la..gov hosp. pun ok je..dulu masa sy bersalin dorg layan baik je..andai kata mereka ada trkasar bahasa jgn kecik hati sgt..rata² taw kan mereka trlalu rmai pesakit nk kene hadap..bkn mudah keje dlm medical line ni..sy sdri wlwpun kje kat klinik swasta je..trasa stressnye ble org trlalu rmai..huhu..ap yg sy blaja..sabar jela..mmg betul kadang hosp swsta pun tolak g krajaan semula klw spital swasta xley nk handle..heee

Ad jeee...mlas nk layan dia pkir kite xmampu kot nk bsalin kt swasta...sy pena je masuk swasta bt d&c sekali lg Teruk Dr gov smpi kena admit infection pas tu xterima so masuk kt gov ...nk try la kt swasta cz xpena kena sakit Teruk mcm tu..bsalin 1/2 kt gov sekali mngandung ke3 da mslah bby xda nadi tu bt kt swasta...alhmdlh HW&KK SABAH layanan n service tip top hubby siap teman xda compln...

Sometimes private xde facilities yg serius kes...dia akan hntar jugak goverment..Goverment ok pape kes critical time bersalin dia akan hantar hosp goverment yg besar...org kata klu private bole je sembang dgn org sebelah and dpt satu bilik seorang..tu x penting..asalkan baby and ibu sihat...Private ke atau gov sakit sama jugak sis...

Hahaha.. dorang ni cerita dogeng dgn kau and dorang actually nak tlg bayarkan hospital swasta untuk kau..😂😂 aku beranak hospital kerajaan pun ok je layanan hospital. Ada aircond lagi tu..bayaran untuk 2hari rm50 je.ko gelak je la kat dorang. Buat hiburan hati🤣🤣🤣

5y ago

hahahaha..nk tlg bayarkan tu lawak 🤣🤣🤣

Saya lebih suka hospital kerajaan sebab kita boleh jimat banyak kos dan semua serba lengkap. Hospital kerajaan lah akan list out plan kalau berlaku sesuatu. Dia akan usaha yang terbaik untuk ibu. Kenapa lah orang tu suka burukkan hospital kerajaan. Macam lah dia nak support bil apa semua.

Apalah kuno sgt pemikiran tu. Huhu.. merepek je mk cik2 bawang nie. Kte relax je bersalin dkt hosp gov,kelas bawah lagi. Nurse & doktor semua ok. Walaupun dtmptkn di wad kelas ke-3, berkipas saja pun sejuk jugak. Huhu..Rasanye best lg beramai2 drp bilik private yg duk sorg2 tu.

jangan layan sis. kalau nak ikutkan mulut orng kita yg susah dan stress. tak semua hosp mcm tu. ikut pd luck masing2. hehehe sy ada ni kat hosp seremban. tunggu masa nak bersalin. alhamdulillah . doa yg baby dan kita sentiasa dapat layanan yg baik dr orng sekeliling.

Mmg ada sampai sy takot nak bersalin kat hosp kerajaan. Tapi sy terpaksa sebab anak sy pramatang dan al kisahnya semua cite tu hanya cite semata2. Mmg x btl. Layanan nurse ngan doc semua amat baik dan mesra sekali. Derang semua sabar melayan telatah patient2..

Sy pun confused skrg ni samada nk ke swasta or govt, fikir sakit bersalin still sama je nk go through, ada problem apa2 pun swasta tolak ke govt juga. Govt pun ada pakar, tenaga yg ramai, equipment pun lengkap. Doakan sy dipermudahkan bersalin nt.

Xde la smpai mcm tu..dulu bby nk kuar pun..mama ne dh x snggup daa..bukaan 6cm..xdpt nk teran dh..minta potong..dr marah..x boleh potong suka²..melainkan mmg risiko nk bsalin normal tu tinggi..bru dorg potong itu pun dh kena infom awal²..