Kencing kotor

Ada tak mumy² Yang air kencing Kotor.. doc ckp air kencing kita tk cantik.

22 Balas

Bunda..sy ada tips nak kongsikan..sebab masalah kita sama..Kalau dapat kencing kotor buat pertama kali itu biasanya masa ambil urin kita trus tadah tanpa cuci bersih bahagian sulit, sebelum ambil urin cuci bersih2 baru kencing nanti d pertengahan air kencing baru boleh ambil, insyaAllah result cantik tapi kalau masih jgk kencing kotor mungkin badan kita kekurangan air, kekurangan zat2 yg d perlukan kandungan kita, jadi pastikan mkn ya alhamdulillah dah cuba.. harini sy cek kencing normal sahaja..

5y ago

Terimakasih atas perkongsihan nya bunda..

Sy sama mcm sis. 3 Kali cek tk cantik byk Kali kena paksa minum air kosong tp tk jalan jgk. Last2 naik ambulance ke emergency trus masuk air 2 hari. Nampak mcm teruk tp masa tu sebenarnya sy ok je masih bleh berjalan mcm biasa 😅

4y ago

Kk ke yg hantar Naik ambulance?

Bahaya juga..sy kena tahan kat wad sebap kencing kotor..dah 2 mlm kat hospital ne.. Dokter saran kan minum air putih banyak2 supaya bersih bahaya tuk bby n ibu jg kncing kotor ne.. Jangan lupa ya mom minum air putih suam banyak2.

4y ago

Syukur kn..sy masi kad wad bsalin heheh...ptma kna tahan sbp demam n ada kencing kotor last2 bukaan dah 2cam Due sy 18.06

Tips.. Sblum nk cek kencing kt kk tu try minum air putih botol besar tu.. Klo bole habiskan.. Tp klo xmampu xpa.. Lps ambil kencing tu.. Insyaalah mesti cantik..

Sy prnh juga kna detect kencing kotor, doc suruh sy kuat minum air masak, cuci bersih2 sblm ambl sample urine, ambl air kencing tngh2, alhamdulliah result cantik je

5y ago

Terimakasih... Bunda.

Masa kandungan 6 bulan saya ada klr darah ,,dktr check kencing saya kotor ,,trs kena bagi ubat antibiotik ,,masa pergi klinik cek kencing ok sudah,,

Kencing kotor punca ketuban pecah,, sy penah kene, lepastu sy minum kosong banyak2, campur dgn biji selasih, next appointment, kencing kotor dh hilang.

4y ago

Yeke, oo dh selamat bersalin, Alhamdulillah

Hi sis, saya mmg ada masalah kencing kotor. Petua dia rebus beras bali dan minum air dia. Mmg elok amalkan air bali ni. Cubalah :)

Pernah sekali . Nurse suruh balik minum air byk² lpstu dtg blk , nasib baik ok . Nurse cuma pesan kena bnyk minum air masak .

saya !!! heheh lpstu terus makan antibiotik yg doct bg , then byk minum air kosong , alhamdulillah terus elok .

4y ago

sye dpt yg warna pil pink , busuk bau dye mmg nak muntah dan loya pun .. minum air byk2 lps tu air oren .. paling tak tahan bila sendawa, pergh terasa ubat tu terus rasa nak muntah 😅