kencing kotor

assalamualaikum ibu ibu yg pernah alami kencing kotor, boleh suggest tak apa perlu saya buat? arini saya keluar darah doc ckp saya air kencing kotor cmpur dgn deman. jangan kencam saya just tanya pendapat #ingintahu

7 Balas

saya sll buat mcm ni, masa nak ambik sample kancing, jangan ambik yang mula mula tu, kencing dulu sikit, ambik yg tengah tengah atau pun hujung, cuba try nnt, sllnya yg first tu kencing kita pekat sikit,

saya rasa kan banyak minum air mmg betul, tp kena minum air mineral. mcm air spritzer / evian / air langkawi - tinggi magnesium & silica bagus utk baby and ibu juga.

Mnm air barli rebusan sndiri , mnm air msak sckupnya smpai mlwaskn kncg awak sis , buat sup lobak putih mkn insyaallah ok .. saya dlu kncg ktr dgn kncg ada protein ...

4mo ago

saya minum ubat lawas kencing dgn ubat antibiotik sis.

Ya saya pn doc ada bg anitibiotik .. smbil tu mnm air rbusan barli air msak sckupnya 3x admit sbb kncg ktr,kncg protein, ada trun lndr drh sikit dan gbs+ve

4mo ago

Alhamdulillah smoga baik2 saja ... dlu ank slung krp kna kncg ktr ... ni ank kdua kerap sakit kt tundun kita mudahan2 djauhkan la

cut sugar, banyakkan minum air supaya banyak kencing untuk flush out kuman. cari probiotic. saya haritu makan yoghurt kosong tiap hari.

4mo ago

yoghurt low fat kadang ada tambahan gula. better full cream yoghurt.

elakkan minum air tea kopi n nescafe..sbb sy ada dgr org kta mnuman tu boleh bt kta kencing kotor..

4mo ago

saya xminum pom sis air berkafein tapi bkpo jdi jgak kencing kotor

kurangkan mkn/minum manis.

5mo ago

saya xminum manis, kalau mkn tu mungkin laaa sbb lepas alhan lalu sngt mkn