chocolate

Ada Tak mummy pregnant Tak Ada alahan langsung? Dan suka pada makanan manis sperti chocolates,sedangkan sblm ni Tak suka pn makanan manis.Alhamdulilah pregnant Kali ni sy x Ada mabuk teruk,tpi selera bukan main besaq...

14 Balas

Saya.. masa preggy tkde alahan tp suka nya makan bnde manis. Kalau blh tiap masa tu mengunyah dan mnum manis. Tp alhamdulillah takde kencing manis and hb pun makin naik wlaupun tk mkn ubat 😂😂 skrg anak dh nak masuk 3bulan. Hihi

5y ago

Baby girl ke boy sis? Hehe.. Biasa org tua ckp suka manis baby girl, suka masam baby boy..

Saya kali ke-3 ni takde alahan. So mmg makan dgn gembira. Now dah 34 minggu. Baby boy. Same experience mcm anak 1st, suka manis2 dpt baby boy jugak.

Sy first 3 month mmg alahan teruk. Lpstu skrg mmg suka mkn chocolate. Asal pergi kedai ke mana2 ke msti beli utk makan2 time kt rumah or ofis. Haha

sama laa sya pun daa 34w 4d langsung takda alahan , sejak masuk 34w ne suka sngat mkan yg manis² terutama aiskrim 😅

Ya2..sy alhmdulillh..xde alahan lg..cume xboleh xmkn..selng 1 jm mesti kne makn..laux berngin perut..hihihihi..

Mcm saya suka manis2, keluar baby girl. Nak hilangkan loya n muntah pon mkn manis. Makan masam2 tak jalan 🤭

Samaaaaa... saya suka makan manis. Dan kena GDM. hahaha. Awak jgn terlampau mkn manis nanti kena attact gula.

normal perubahan hormon, nafsu makan kita org kata selalu time ta pregnant ta suka, time pregnant jadi suka

Sayaa pn xde alahan,xde rasa mual dengn muntah.maybe awal lagi kot sbbnya bru masuk 6 week

Sy takde alahan dari awal sampai saat ni 34w 😂 tp selera biasa2 je. Berat pun naik elok je. Hehe