Nama anakk..

Ada tak momy2 dalam ni letak nama anak2 panjang ginii?? ?

Nama anakk..
48 Balas

Dulu trend letak 2 nama. Cth Muhammad Adib. Lepas tu trend 3 nama cth Muhammad Adib Danish. La ni lagi panjang Muhammad Adib Danish Arryan Bin Muhammad. Padahal nama ni blh letak utk 3 org anak kan. Bila panggilan manja, cuma satu nama je yg lekat. Dan kdg2 tu takde langsung jadi Boboy, Adik la dll. Ni contoh je tau sebab sekarang ni trend letak nama panjang2 sgt. Walaupun hak ibu bapa tapi apa2pun biarlah nama bermakna, mudah untuk ditulis dan senang untuk disebut. Jika nama panjang2 dan terbelit lidah menyebut tapi takde makna pun tak bagus juga. Memudahkan itu lebih baik kan 😊

sy letak nm ank dgn nm puteri kesygan nabi shj.Simple dan senang nak sebut.Kmdian pk ms kmdian hari sok ms nk tmbang dosa cmne.Ms nk tggu q pnggilan.Jika nm ada maksud alhamdulillah cpt la nti turn nye. jika xde mksud.puas nk nunggu lm turnnye ..kesiannya dkt ank nanti ..maaf la sbb sy jnis mikir ke dpn sgt..ms d padang masyhar jika nm pelik2 d bri pd ank.cmne la dia nti.yg kekdg parent ada trlepas pandang.

My mom & MIL da pesan awal² xyah letak nama anak pnjg² sbb anaknya (husband sy) 5 org lelaki semuanya. Nama dlm islam ada mksd tp sampai kwn² pggil mcm² nama. Ktorg pun decide nama ank nti jgn lebih pnjg dri mak bapaknya, janji nama tu ada mksd baik dan boleh ditulisan jawi kan dgn mudah🤗

Ni kes doc sahkan ibu die ni hanya mampu beranak seorang shj kerana sekian2 lalu si ibu yg impiannya ada 6 org ank terus menggabungkan kesemua nama2 idaman yg tlh dibincang bersama sblm kawen dan disave di henset nokia 3310 nya..aiman xkesah farah lg xkesah...🤪

Kalau jumpa y buh nma ojg..pgil Ir ke dina ke..layak ketuk kpla dia..gtai nk buh nma pjg pastu pgil nma pdek2..Lpastu mula la nk mncri stiker nma ank,nk tmpal dkt buku..tu la..buat nma pjg kmain,xpkir lgsung effect.. mcm PIPI ZOLA tu..hahaha..mnyesal ayah dia

Nama sy seketul je...nama suami pon seketul je...jd dah janji...nama anak pon mesti seketul...jgn panjang² dan berbelit²...susah ke cikgu² je nnt...sbb kami dua² cikgu...dah merasa sebut nama bdk terbelit² lidah

Nampak lucu..comel..tp sebenarnya menyusahkan org cth petugas ..counter daftar nak tulis nama....nak bagi nama biar simple..senang nak di sebut.....yg panjang2 ni nak buat apa?

Bagi sy tak yah letak nama panjang2. Simple lagi senang nak panggil dia nanti. Nama kan satu doa. Lagipun kesian dia duk tulis nama je lagi, orang lain jawab exam dah 3 muka surat. 😂😂😂😂

Nama biar ada makna,ni panjang2 makna nya ape la tu kan.. Alahai saya pon dua nama.. Suami dua nama. Nma anak xperlu pjg2 la kang dkt ic,mykid jadi 2line

nanti anak dah besar nak kahwin ,meraung bakal suami dia . name panjang cenggini last-ii panggil kakak jugak sulung ke tak ke ,haih lah