Baby 3 bulan tidur tak teratur

Ada tak momy sama dgn saya baby 3 buln baby susah nk tido malam smpai jam 12 lebih baru lena ke pagi bangun nak susu ja Tido tak teratur Ada ka sebab siang banyak tido ka Tpi bila siang dia tanda mengantuk saya cepat2 bagi tido sebab bila dia tak tido mengamuk Tips cara nk bagi anak tido awal mcammna ye

4 Balas

Puan dah boleh start planning tido anak..maybe untuk tido malam, boleh buat macam ni: ~ 6.30pm-8pm : tido 8.15pm-10pm : berjaga 10pm-10.30: susu + tidokan baby Baby memang kita kena "paksa" tido untuk malam.. supaya dia tahu beza siang & malam..in shaa allah, baby akan follow waktu tido dia bila dah terbiasa..

5mo ago

Ok thanks sis👍