Baby 2 bulan susah tido malam

Hi semua nak tanya normal ke baby susah nak tido malam walaupun usia dah 2 bulan lebih.. Dia tido sekejap2 je.. Mudah terjaga. Bedung kadang2 mengamuk kadang2 ok. Ke sebab baby tengah membesar and tak tau beza siang malam lagi? Tapi Siang dia dah macam qada tido pulak 😂#firstmom

1 Balas

Ada baby 2 bulan masih confuse siang malam. Kita kena ajar dia juga. Kurangkan stimulasi waktu malam. Try buat rutin tidur. Sebelum tidur , tukar lampin dulu/ mandi, buh minyak dan gelapkan lampu. Pasang apa2 je zikir ke lagu ke. Mesti senyap. Waktu siang masa nap time, takyah senya pun takpe. Biar terang pun ok. Tu cara sy lah nak bagi dia beza siang malam. Sbb baby sy high demand juga. Mmg malam meragam aje. Tapi 2 bulan lebih makin ok and sleep through the night (5hours straight lah maksud saya) sebab baby besar tu masih perlu menyusu malam tapi dia tak meragam lah. Meyusu pastu tidur balik

1mo ago

Aahh ada hari dia tidur je cuma bangun susu. Ada harinya susah nak tidur. Thanks for the tips 😊