gastrik

Ada tak mommy2 yg waktu preggy gastrik teruk sgt, mommy2 buat mcm mana ye?. Sy ni Tiap masa mual, sebu, pedih perut/ulu hati smpai muntah. Bila dah muntah rasa lega sgt perut tapinya jadi lapar pulak sbb apa je makan mesti jadi pedih ulu hati n muntah. ? Sy ni makan dh la skit sbb tak brapa selera. Dh makan pedih pulak pstu muntah. Skrg mmg makan ubat gastrik mcm gaviscon/mtt. Tapi tak brapa jadi. Kalau mkn ubat ok la, kalau skip makan terus pedih. Tp kalau bleh tak nak bgantung pada ubat ? skrg dh 13w. Dri 1st tri mcm ni. Huhu

10 Balas

Sy mula2 pregnnt . Gitu jugak . Kdg sy buat air rendaman kurma . Buat minum .. Mkn kacang2 .. Mkn buah2 .. Nk.makan nasi tak lalu .. Mkn la benda lain . Roti ke ..