Pedih ulu hati

Ada tak mommy yang mengalami pedih ulu hati yg teruk? Sy sampai takut nak makan sebab lepas makan je mesti kena. Pedih perit sangat sampai sakit kepala n muntah. Ada tak makanan yang tak membawa kpd pedih ulu hati? Sy Kalau dh kena mmg minum susu full cream 1 cawan dah ok. Cuma tu la bila kena tu perit, smpai xtau nak makan apa 😢

4 Balas

elak mkn pedas..masam..berminyak..berlemak..beryis..mkn dgn kuantiti y sedikit tp kerap..lepas mkn 2 jam tu klau blh jgn baring..jln2 dduk dlu.sy dlu mkn yogurt..buah Pisang.. nasi just berkuah sup.kdg org ni x same kne try n error mkn n mnum.sbb sy pun mmg teruk dlu..tgh dduk pun bile datang reflux tu sampai menyembur.

Pegi farmasi ckp nk beli ubat gastrik untk ibu mngndung , sy minum yg gastotac tu ,farmasi suggest , ok je dr awal trimester sy minum .

sm mcm Sy .. Sy pun takut nak mkn . Sy pun Dah try mcm mcm Stil sm jer nak dekat 2 bulan lebih .. Stress betul I mkn sup pun sm ..

Ambil gaviscon sis